Άρον άρον, σταύρωσον αυτόν!

Μα είναι δυνατόν; Τόση ξεδιαντραποσύνη πια; Ποιος είσαι κύριε Φάνη Κατελάρη, που νομίζεις ότι θα μας χαλάσεις το καλό κλίμα με την περισσή αναίδειά σου; Πόσο φασίστας μπορεί να είσαι που θα μας πεις και για το τρενάκι που πάει στην Κερύνεια για να κατεβάσει την τουρκική σημαία (oh mon dieu!); Λοιπόν, τέρμα η τόση ανοχή. Τι πάει να πει είσαι μόλις 20 χρονών; Θα σε σταυρώσουμε παραδειγματικά στη μέση της Πλατείας Ελευθερίας!

Και που πάει αυτή η παιδεία μας τέλοσπαντων; Διδάσκουν και τίποτε άλλο εκτός από εθνικισμό μες τα σχολεία τούτοι οι δάσκαλοι; Και τούτος ο στρατός, δεν έχει κανένα πιο ειρηνικό, επανενωτικό τραγούδι να τους μάθει; Αίσχος! Κύριε Πρόεδρε της Δημοκρατίας, βγάλε σε παρακαλώ ένα διάταγμα, να πάνε όλοι οι μαθητές και στρατιώτες εντατικά μαθήματα πρώτα στις κατασκηνώσεις της ΕΔΟΝ, μετά σ’ αυτές τις ΝΕΔΗΣΥ και μετά για ένα ολοκληρωμένο πακέτο στα σεμινάρια του Fulbright. Μόνο έτσι αν θα δει χαΐρι τούτος ο τόπος!

Μπορεί κάποιοι να χαμογελάτε με την υπερβολή στα πιο πάνω ή να θεωρείτε ότι ήπια κάτι χαλασμένο. Κάντε μια βόλτα στα social media και θα αντιληφθείτε αν είναι υπερβολές ή όχι τα πιο πάνω. Η ανανική κομπανία δεν άντεξε το “εθνικιστικό παραλήρημα” ενός 20χρονου ποδοσφαιριστή αμέσως μετά από μια μεγαλειώδη νίκη στην έδρα του αντιπάλου και ξέσπασε! Το ότι στο ίδιο ακριβώς παιγνίδι, οι παίκτες της Εθνικής Κύπρου, δέχθηκαν και απρόκλητη επίθεση από τους οικοδεσπότες Τούρκους, προφανώς πέρασε στα ψιλά. Απείρως μεγαλύτερης σημασίας ήταν το ποστ του Φάνη.

Δεν ήταν δυνατό να μη αναγάγει βέβαια το θέμα σε μείζον εθνικό ζήτημα πρώτη και καλύτερη η εφημερίδα ΠΟΛΙΤΗΣ (βούτυρο στο ψωμί της κάτι τέτοια), αλλά και η ίδια η ομάδα του ποδοσφαιριστή η Ομόνοια, η οποία τον κατηγορεί για φασισμό!! Λησμονούν, φαίνεται, οι φίλοι της Ομόνοιας τότε που δικοί τους οπαδοί έκαναν διάφορα χυδαία, εμετικά και προκλητικά. Δηλαδή, το να καις ελληνική σημαία είναι πρόοδος και αποδεκτό, ενώ ένα ποστ του Κατελάρη στο Facebook (χωρίς καμία ύβρη) είναι φασισμός! Η επιστήμη σηκώνει τα χέρια ψηλά..

Οι φωνασκούντες “άρον-άρον, σταύρωσον αυτόν” με την ωμή επιθετικότητά τους εναντίον ενός νέου παιδιού για ένα εντελώς αθώο σχόλιο στο διαδίκτυο, ουσιαστικά αναδεικνύονται οι ίδιοι σε αυτό ακριβώς που αποδίδουν στον κατηγορούμενο: δηλ. σε φασίστες! Ο Φάνος Κατελάρης πουθενά δεν είπε “θάνατος στους Τούρκους” ή “πάμε να πάρουμε την Πόλη” ή “πας μη Έλλην βάρβαρος” ή ότι άλλη σαχλαμάρα του αποδίδουν οι ..πεφωτισμένοι. Ανάρτησε απλώς τους στοίχους ενός τραγουδιού, το οποίο ουσιαστικά εκφράζει αλληγορικά την αντίθεσή του στην κατοχή. Και έκλεισε το ποστ του με το πασίγνωστο “Κανένας δεν ξεχνά, τίποτα δεν ξεχνιέται”.

Αυτό είναι το μείζον θέμα τους, από ως που ένας νέος σήμερα να θέλει να φύγει η τουρκική σημαία (δηλ. η σημαία του κατακτητή) από την εδώ και χιλιετίες ελληνικότατη Κερύνεια; Που πας ρε Κατελάρη; Δεν έχεις ακούσει ότι εμείς πλέον παλεύουμε για …επανένωση; Ότι οι Τούρκοι είναι αδελφοί μας; Ότι θέλουμε να παραμείνουν όλοι οι έποικοι; Ότι διακαής μας πόθος είναι η ΔΔΟ; Και τι σημαίνει “κανένας δεν ξεχνά”; Ποιος το λέει αυτό; Εμείς εδώ έχουμε βαφτίσει τους σφετεριστές των περιουσιών μας ως χρήστες, έχουμε χάσει κάθε συναισθηματικό δέσιμο με τη γη των προγόνων μας και θα μας πει ο Κατελάρης τώρα “τίποτα δεν ξεχνιέται”; Πας καλά ρε;

Λοιπόν, ένα σταυρό, δυο καρφιά και Πλατεία Ελευθερίας αμέσως ο κ. Κατελάρης. Έτσι για παραδειγματισμό. Ακούς εκεί να μας πει για τρενάκι. Σαν δεν ντρέπεται, ο φασίστας! Και όσοι συμφωνούν μαζί του, κι αυτοί σταύρωμα. Γιατί πάνω από όλα, εμείς οι δημοκράτες δεν ανεχόμαστε και πολύ-πολύ την αντίθετη (φασιστική) άποψη..

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *