Σκέτη κοροϊδία η πρόταση ΔΗΣΥ για αποζημίωση των κουρεμένων

Είναι πραγματικά θλιβερή η προσπάθεια των κυβερνώντων να πουλήσουν στο λαό φύκια για μεταξωτές κορδέλες, 2 μόλις μήνες πριν τις Προεδρικές εκλογές. Για 5 ολόκληρα χρόνια ο ΔΗΣΥ και η Κυβέρνηση δεν έπραξαν το παραμικρό για τους κουρεμένους καταθέτες, τους κατόχους αξιογράφων, των ταμείων προνοίας και όλους όσους πλήρωσαν το μεγαλύτερο μέρος της ζημιάς του 2013, εφευρίσκοντας διάφορες δικαιολογίες κάθε φορά. Και, ω του θαύματος, όλα τα εμπόδια και οι δυσκολίες εξαφανίστηκαν ως διά μαγείας μόλις τώρα στο ζενίθ της προεκλογικής εκστρατείας!

Είναι να απορεί πάντως κανείς: θεωρούν ότι υπάρχει έστω και ένας λογικός άνθρωπος (από αυτούς μάλιστα που επηρεάζονται από την πρόταση του ΔΗΣΥ) που πιστεύει ότι οι προθέσεις των Κυβερνώντων είναι ειλικρινείς και δεν κρύβουν καμία προεκλογική σκοπιμότητα; Και πόσο πειστικοί μπορούν να είναι όταν τη μια στιγμή ο ΔΗΣΥ στη Βουλή καταθέτει πρόταση για τους κουρεμένους και την αμέσως επόμενη η Κυβέρνηση του ΔΗΣΥ μας λέει ότι η συγκεκριμένη πρόταση είναι αντισυνταγματική;

Θυμίζουμε πως ήδη από το 2013 υπάρχει συγκεκριμένος νόμος για Ίδρυση Εθνικού Ταμείου Αλληλεγγύης, ο οποίος θα μπορούσε να αξιοποιηθεί και εάν χρειαζόταν τροποποίηση, αυτή εύκολα θα μπορούσε να γίνει. Σε αυτή την περίπτωση όχι μόνο δεν κατατέθηκε τροπολογία, αλλά μάλιστα η ίδια η κυβέρνηση κατέθεσε πρόταση κατάργησης αυτού του νόμου. Ας βγάλει ο καθένας τα συμπεράσματά του!

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *