Τα ποδοσφαιρικά χρέη, οι εκλογές και η κοροϊδία!

Εκλογές έρχονται και ως συνήθως η ακατάσχετη παροχολογία δίνει ρεσιτάλ. Σε κάθε προεκλογική περίοδο, οι εκάστοτε κυβερνώντες έχουν το πλεονέκτημα να έχουν στα χέρια τους το βάζο με το μέλι που λέγεται Κράτος και κρατική περιουσία. Και επειδή “αυτοί παπάδες, αυτοί τατάδες”, θεωρούν ότι μπορούν να μοιράζουν αριστερά-δεξιά κουταλιές από το μέλι θεωρώντας ότι δεν θα τελειώσει ποτέ.

Την πεπατημένη προφανώς επέλεξαν να ακολουθήσουν και οι νυν κυβερνώντες, οι οποίοι όταν ήταν στην αντιπολίτευση κατηγορούσαν τους τότε κυβερνώντες για τα περιβόητα “τσεκκούθκια του Χριστόφια” και τις άλλες ακατάσχετες παροχές προς ημέτερους και όχι μόνο. Τους τελευταίους 2-3 μήνες η Κυβέρνηση Αναστασιάδη δεν κάνει τίποτε άλλο από το να εξαγγέλει σωρεία παροχών (σε πόλεις, επαρχίες, Δήμους, επαγγελματικές ομάδες, συνταξιούχους κ.α.), τις οποίες είναι να απορεί(;) κανείς πού τις “έκρυβε” τόσο καιρό και πώς εμφανίστηκαν ξαφνικά εν μια νυχτί! Είναι εκπληκτικό το πώς μας προέκυψαν ως μάννα εξ ουρανού τόσα εκατομμύρια πάντως.

Αυτό που έγινε όμως προχθές στην εκδήλωση του ΑΠΟΕΛ με την εξαγγελία για διαγραφή χρεών €19,5 εκατ. των ποδοσφαιρικών σωματείων στο ΦΠΑ, εκτιμώ ότι ήταν η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι της κοροϊδίας. Ο Αναπλ. Κυβερνητικός Εκπρόσωπος υποχρεώθηκε να διορθώσει την προεδρική εξαγγελία, εξηγώντας ότι ήταν εκ παραδρομής η αναφορά στο ΦΠΑ και ότι πρόκειται τελικά για χρέη στο Φόρο Εισοδήματος.

Και ακολουθήσε δεύτερη κυβερνητική αναδίπλωση, μετά από τον ορυμαγδό αντιδράσεων, που επεξηγούσε ότι δεν πρόκειται για κάποια καινούρια απόφαση, αλλά για μια απλή λογιστική πράξη (δηλ. διαγραφής του ποσού από τα κιτάπια του Κράτους) για μια παλαιότερη απόφαση του 2007 επί διακυβέρνησης Τάσσου Παπαδόπουλου!

Χρησιμοποίησαν δηλαδή μια ήδη προ πολλού ληφθείσα απόφαση που πήραν άλλοι, εκμεταλλεύθηκαν το γεγονός ότι κάποιος αρμόδιος απλώς δεν πάτησε το “delete” ως όφειλε πριν 10 χρόνια και ήρθαν 2 μήνες πριν τις εκλογές να μας πουν ότι “Μα δείτε τι γενναιόδωροι φίλαθλοι που είμαστε“!

Αν αυτό δεν ονομάζεται κοροϊδία, τότε οι λέξεις έχουν χάσει το νόημά τους. Ο κόσμος, ευτυχώς, έχει και κρίση και μνήμη. Τέτοιου είδους υπόγεια τερτίπια για να μας ρίξουν στάχτη στα μάτια, το μόνο που επιτυγχάνουν είναι να εκθέτουν αυτόν που τα κάνει. Ο Ηγέτης της Κρίσης είχε εκλεγεί το 2013 με βασικό του σύνθημα ότι θα βάλει τέρμα στο άφραγο αμπέλι των αχαλίνωτων παροχών, ότι θα βάλει μια τάξη κι ένα συγύρισμα στα δημόσια οικονομικά, ότι θα επιβάλει αυστηρή πειθαρχία και ότι ακόμη και το τελευταίο σεντ του φορολογούμενου πολίτη θα δαπανάται με φειδώ. Όπως πάει, αν συνεχιστούν οι εξαγγελίες μ’ αυτούς τους ρυθμούς, θα πρέπει να θεωρούμε δεδομένο ότι η Τρόικα θα μας ξανακτυπήσει την πόρτα..!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *