Στηρίζουμε Νικόλα Παπαδόπουλο για ενα καλύτερο αύριο!

Ως γνωστόν, το Κ.Σ. ΕΔΕΚ με την απόφαση της 30ης Απριλίου, κατά τη διάρκεια του 13ου Παγκύπριου Συνεδρίου του, αποφάσισε σχεδόν ομόφωνα τη στήριξη της υποψηφιότητας του Νικόλα Παπαδόπουλου ενόψει των επικείμενων Προεδρικών εκλογών. Η απόφαση αυτή δεν ήταν ασφαλώς ούτε τυχαία, ούτε λήφθηκε αβίαστα. Η απόφαση αυτή δεν ήταν ουσιαστικά τίποτα άλλο παρά η επισημοποίηση μιας στενής συνεργασίας.

Η ΕΔΕΚ, παραμερίζοντας τις όποιες πολιτικές φιλοδοξίες της και θέτοντας ως πρωτεύοντα στόχο την σύμπηξη μετώπου με τις υπόλοιπες πολιτικές δυνάμεις που έχουν κοινές ανησυχίες, έσπευσε τον περασμένο Απρίλη να υποστηρίξει την υποψηφιότητα Παπαδόπουλου, εφόσον σύμφωνα με όλες τις τότε έρευνες κοινής γνώμης αυτή συσπείρωνε το μεγαλύτερο αριθμό ψηφοφόρων από τα συνεργαζόμενα κόμματα. Η διαφαινόμενη δυναμική που αναπτύσσει η υποψηφιότητα Νικόλα Παπαδόπουλου, ήδη έχει αρχίσει να κτυπά τα καμπανάκια της ανησυχίας σε ορισμένους.

Κατανοούμε πλήρως την αγωνία της ηγεσίας του ΑΚΕΛ, εφόσον διαβλέπει ότι αυτή τη φορά οι πιθανότητες ο υποψήφιος των κομμάτων του Ενδιάμεσου Χώρου να περάσει στο Β γύρο είναι πολύ μεγάλες και μάλιστα μεγαλύτερες απ’ ότι ο δικός τους. Είναι ιδιαίτερα ενδιαφέρον το γεγονός ότι το ΑΚΕΛ επιλέγει συνειδητά να ασκεί κριτική εναντίον των εν δυνάμει συνεργατών του σε ένα σενάριο Β Γύρου, πολύ μεγαλύτερη και πολύ ισχυρότερη απ’ ότι εναντίον του ΔΗΣΥ και του Νίκου Αναστασιάδη. Δεν είναι καθόλου τυχαίο αυτό βέβαια. Ψήφος προς το Σταύρο Μαλά είναι (εμμέσως πλην σαφώς) ψήφος προς το Νίκο Αναστασιάδη. Και αυτό το ξέρει πολύ καλά η ηγεσία του ΑΚΕΛ, όπως ακριβώς το ήξερε και όταν έκανε και άλλες επιλογές ήττας, βλ. Μάικ Σπανός.

Την ίδια στιγμή κατανοούμε και τις ανησυχίες της Πινδάρου και του Προεδρικού, οι οποίοι βλέπουν σε όλες τις δημοσκοπήσεις ότι ο βέβαιος αντίπαλός τους στο Β’ Γύρο θα είναι ο Νικόλας Παπαδόπουλος. Τα σενάρια πριμοδότησης του κ. Μαλά (όπως έγιναν το 2013) δεν μπορούν να επαναληφθούν. Γνωρίζουν πολύ καλά ότι με το Ν. Παπαδόπουλο αντίπαλο στο Β’ Γύρο τα πράγματα δυσκολεύουν πάρα πολύ γι’ αυτούς και ότι δεν θα είναι πλέον το ακλόνητο φαβορί. Εμείς τους λέμε καλά κάνουν και ανησυχούν γιατί αυτό που φοβούνται στο τέλος θα το πάθουν.

Ο κόσμος πλέον έχει κουραστεί. Ο κόσμος δεν αντέχει πλέον να βλέπει το κυπριακό να διολισθαίνει σε ολοένα και μεγαλύτερο κατήφορο. Δεν ανέχεται να βλέπει την Τουρκία να απενοχοποιείται πλήρως και το βάρος για το αδιέξοδο να πέφτει εξίσου στους ώμους και των δύο πλευρών. Ο κόσμος βαρέθηκε να βλέπει την ηγεσία του να συνεχίζει απτόητη την πολιτική του καλού παιδιού, των συνεχών μονομερών υποχωρήσεων και των αμέτρητων λαθών τα οποία βρίσκουμε και θα βρίσκουμε μονίμως μπροστά μας. Αυτό το «τίποτα δεν έχει συμφωνηθεί, μέχρι να συμφωνηθούν όλα» είναι η μεγαλύτερη απάτη που έχει εφευρεθεί. Ο κόσμος δεν δέχεται άλλο να βλέπει την ηγεσία του να προσπαθεί να αποκόψει κάθε λωρίδα από τον ομφάλιο λώρο με την Ελλάδα, να ακούει για ίσες αποστάσεις από τις μητέρες-πατρίδες ή (ακόμη χειρότερα) να ακούει για την «αδερφή» Ελλάδα με την οποία έχουμε απλά καλές σχέσεις.

Ο κόσμος έχει μπουχτίσει με την παροιμιώδη ανικανότητα των τελευταίων κυβερνώντων να διαχειριστούν μείζονα θέματα που απασχολούν τον πολίτη στην καθημερινότητά του. Δεν ανέχεται άλλο να βλέπει τη δημόσια υγεία και παιδεία του να πηγαίνουν από το κακό στο χειρότερο. Βαρέθηκε τους ερασιτεχνισμούς και την προχειρότητα στην οικονομία που μας οδήγησαν αφενός μεν στα μνημόνια κι αφετέρου στα κουρέματα.

Ο πολίτης δεν θέλει να γίνει ξανά θεατής άλλων βολεμάτων ημετέρων, δεν θέλει άλλα «τσεκκούθκια του Χριστόφια» ή άλλους «άριστους των αρίστων» του Αναστασιάδη. Τρομάζουμε και μόνο στη σκέψη να ξαναζήσουμε άλλο Μαρί, μειδιούμε και μόνο στο άκουσμα της λέξης «δεσμεύομαι». Η Κύπρος της πραγματικής ανάπτυξης, της προόδου και της προκοπής που ζήσαμε κάποτε, δεν αντέχει άλλη μετριότητα, δεν αντέχει άλλη ανικανότητα ή έλλειψη σοβαρότητας.

Όσοι έχετε επομένως απηυδήσει με τις τελευταίες 2 καταστροφικές διακυβερνήσεις, όσοι δεν θέλετε να δείτε τη συνέχεια του σήριαλ “Χριστόφιας-Αναστασιάδης”, όσοι πιστεύετε ότι τούτος ο τόπος αξίζει κάτι καλύτερο, όσοι εν πάση περιπτώσει θεωρείτε ότι ήρθε επιτέλους η ώρα κάποιοι να τιμωρηθούν για τα εγκληματικά τους λάθη, ανεβείτε πάνω. Το τρένο Νικόλας Παπαδόπουλος ξεκίνησε. Και πηγαίνει ολοταχώς για τη νίκη και τη μεγάλη ανατροπή. Όσοι πιστοί προσέλθετε. Θα είναι ένας ωραίος αγώνας με ακόμα πιο ωραία κατάληξη το Φεβράρη που έρχεται. Όλοι μαζί για τη μεγάλη νίκη της δημοκρατίας, της αξιοπρέπειας και της Κύπρου!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *