Γι’ αυτό αποχωρώ από την ΕΔΕΚ

Λευκωσία, 26 Νοεμβρίου 2018

Πρόεδρο Κ.Σ. ΕΔΕΚ, κ. Μαρίνο Σιζόπουλο

Γραμματέα Κεντρικής Επιτροπής Κ.Σ. ΕΔΕΚ, κ. Μιχάλη Τερέπεη

 

Συναγωνιστές,

Παραίτηση από Μέλος του Πολιτικού Γραφείου και 

της Κεντρικής Επιτροπής του Κ.Σ. ΕΔΕΚ

Με την παρούσα επιστολή σας υποβάλλω την παραίτησή μου από Μέλος του Πολιτικού Γραφείου και της Κεντρικής Επιτροπής του Κ.Σ. ΕΔΕΚ. Θεωρώ ότι οι διαφωνίες που έχω εκφράσει για διάφορα ζητήματα που αφορούν στις θέσεις, αλλά και στον τρόπο λειτουργίας του Κινήματος, δεν μου επιτρέπουν να συνεχίσω να κατέχω τα πιο πάνω αξιώματα, αλλά ούτε και να συνεχίσω την παραμονή μου σε ένα χώρο με τον οποίο δυστυχώς αισθάνομαι ότι τελευταία αυτά που με χωρίζουν είναι περισσότερα απ’ αυτά που με ενώνουν.

Οι λόγοι της παραίτησής μου, επιγραμματικά, εστιάζονται στην έλλειψη δημοκρατικότητας στον τρόπο λειτουργίας του Κόμματος, στην αλλοίωση του ιδεολογικού χαρακτήρα της ΕΔΕΚ, αλλά και σε διαφωνία μου σε μείζονα θέματα της επικαιρότητας που απασχολούν την κυπριακή κοινωνία. Αν χρειαστεί, μπορώ να επεκταθώ αναλυτικότερα για τον καθένα από τους λόγους αυτούς, με συγκεκριμένα στοιχεία και δεδομένα.

Είναι με πραγματικά μεγάλη μου απογοήτευση που έχω καταλήξει στις  πιο πάνω διαπιστώσεις και είναι με ακόμη μεγαλύτερη θλίψη που ουσιαστικά υποχρεώνομαι να εγκαταλείψω έναν χώρο στον οποίο ανάλωσα τη μισή περίπου ζωή μου, αλλά και ατέλειωτες ώρες, κόπο και ενέργεια. Θεωρώ όμως ότι όταν φτάνεις σε ένα σημείο που αισθάνεσαι ότι οι διαφωνίες σου είναι περισσότερες απ’ αυτά που υποστηρίζεις, το δεοντολογικά σωστό είναι να αποχωρείς. Τυχόν περαιτέρω παραμονή μου στην ΕΔΕΚ θεωρώ ότι θα προκαλούσε ακόμη μεγαλύτερη όξυνση, τόσο για το ίδιο το Κίνημα όσο και για μένα.

Η πολιτική και προσωπική μου αξιοπρέπεια επιβάλλουν να δώσω χώρο στην πλειοψηφία που επέλεξε άλλη οδό απ’ αυτήν που εγώ ονειρευόμουν. Εύχομαι οι πιο πάνω διαπιστώσεις μου να διαψευστούν και να αποδειχθεί ότι εγώ είμαι που έσφαλλα και όχι οι άλλοι, αν και πολύ φοβάμαι ότι δεν είναι το πρώτο που θα συμβεί. Σε κάθε περίπτωση, εύχομαι στην ΕΔΕΚ καλή συνέχεια. Παραμένω ένας απλός ενεργός πολίτης, υπέρμαχος των αρχών της ελευθερίας, της κοινωνικής δικαιοσύνης και του δημοκρατικού σοσιαλισμού.

Με εκτίμηση,

Βίκτωρας Κουντούρης

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *