Το Μακεδονικό ΔΕΝ το δημιούργησε ο Τσίπρας

Είναι τουλάχιστον υποκρισία εκ μέρους της σημερινής αντιπολίτευσης στην Ελλάδα να κατηγορεί την Κυβέρνηση Τσίπρα για τη στάση της στο Σκοπιανό. Τη σύνθετη ονομασία με γεωγραφικό προσδιορισμό την είχαν αποδεχθεί ΟΛΕΣ οι ελληνικές κυβερνήσεις από το 1991 μέχρι σήμερα, τόσο η ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ, όσο και το ΠΑΣΟΚ. Ο Αλέξης Τσίπρας απλά το επικύρωσε με τη Συμφωνία των Πρεσπών, κλείνοντας ουσιαστικά μία ανούσια διαμάχη δεκαετιών.

Είναι επίσης μάλλον αντιφατικό να μην αποδέχονται τη “Βόρεια Μακεδονία“, αυτοί που ουσιαστικά ΔΕΝ αντιπροτείνουν κάτι άλλο και που εμμέσως πλην σαφώς αποδέχονται την υφιστάμενη ονομασία, η οποία εμπερικλείει ΟΛΟΚΛΗΡΗ τη Μακεδονία μέσα! Χωρίς να τη θεοποιώ, θεωρώ ότι η Συμφωνία των Πρεσπών δεν είναι κακή, έχει θετικά (όπως και αρνητικά) και μπορεί να λειτουργήσει υπέρ ενός κλίματος συνεργασίας στα Βαλκάνια με πολλαπλά οφέλη και για την Ελλάδα.

Ούτε η ιστορία, ούτε ο πολιτισμός, ούτε η ελληνικότητα της ευρισκόμενης στα ελληνικά γεωγραφικά όρια Μακεδονίας θα χαθούν, ούτε βέβαια τα Σκόπια θα μπορέσουν να διατηρήσουν πλέον τις όποιες αλυτρωτικές βλέψεις τους – ειδικά μάλιστα αν ενταχθούν στην ΕΕ. Με ψυχραιμία και λογική μπορούν αμφότερες οι 2 χώρες να βγουν κερδισμένες.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *