ΣΥΝ και ΠΛΗΝ πιθανής επιστροφής ΤΙΜΟΥΡ στην Ανόρθωση

Τις τελευταίες μέρες φημολογείται έντονα στα ΜΜΕ η σοβαρή πιθανότητα επιστροφής του Τιμούρ Κετσπάγια στην αγαπημένη μας Ανόρθωση. Κάποια δημοσιεύματα μάλιστα αναφέρουν ότι έχει ήδη έλθει σε προφορική συμφωνία με το μεγαλομέτοχο της Κυρίας, Χρήστο Πουλλαΐδη. Υπ’ αυτό το πρίσμα, εκτιμώ ότι πιθανή επάνοδος του ανθρώπου με τον οποίο ο σύλλογος έχει διασυνδέσει τις μεγαλύτερες επιτυχίες της σύγχρονης ιστορίας του, θα έχει τις εξής επιπτώσεις:

Τα θετικά:

  1. Είναι άριστος γνώστης της κυπριακής, αλλά και της ανορθωσιάτικης πραγματικότητας.
  2. Γνωρίζει πολύ καλά το βάρος του πάγκου που θα κάτσει, την ιστορία μας, αλλά και τις δυσκολίες που έχει να αντιμετωπίσει.
  3. Ακόμη και με μέτριο ροστερ, μπορεί να φτιάξει ένα αξιόμαχο και σκληροτράχηλο σύνολο, που μπορεί να μην εντυπωσιάζει από φαντεζί ποδόσφαιρο, αλλά να παίρνει αποτελέσματα. Αυτό το έδειξε σχεδόν οπουδήποτε εργάστηκε ως προπονητής.
  4. Λόγω της αναπόφευκτης διασύνδεσης με το ένδοξο παρελθόν μας, θα αναπτερωθεί κάπως και η χαμένη αυτοπεποίθηση του κόσμου, με ό,τι αυτό συνεπάγεται (διάρκειας κλπ). Αυτό σίγουρα δεν θα το είχαμε σε καμία περίπτωση είτε με τον Στρέπελ, είτε με τον οποιονδήποτε Στρέπελ.
  5. Παρότι και στον ΟΣΦΠ και στην ΑΕΚ και στο Αποέλ, ακόμη και στην Εθνική Γεωργίας, έδειξε πολύ καλά στοιχεία, σίγουρα δεν κατέγραψε κάποια σπουδαία επιτυχία. Λογικά θα θέλει και ο ίδιος να αποδείξει πράγματα. Έχει αρκετό καιρό να κάτσει σε πάγκο και ειδικά μεγάλης ομάδας, άρα θεωρώ δεδομένο ότι αν έρθει δεν θα είναι για να κάνει διακοπές..

Τα αρνητικά:

  1. Τόσο στην ποδοσφαιρική, όσο και στην προπονητική του καριέρα έδειξε κατά καιρούς ότι κάποιες φορές είναι υπέρ του δέοντος ευέξαπτος, με αποτέλεσμα ενίοτε να χάνει τον έλεγχο των αποδυτηρίων ή τελοσπαντων να δημιουργούνται αχρείαστες εντάσεις.
  2. Προσωπικά μου είναι εντελώς αδιάφορα τα όσα είπε και εκείνος και εμείς όταν ήταν στο Αποέλ. Είμαι σίγουρος όμως ότι κάποια μερίδα του κόσμου μας θα το κρατά μανιάτικο. Αν θέλουμε να δούμε χαΐρι, πρέπει και εμείς και εκείνος να κάνουμε ένα γενικό delete σε ό,τι έγινε ή λέχθηκε εκείνη την περίοδο και να πάμε παρακάτω. Αλλιώς, αν θα μείνουμε κολλημένοι σαν πρώην ζευγάρι που χώρισε και ρίχνει ο ένας μπηχτές του άλλου, καλύτερα να μην έρθει.

Θεωρώ ότι ο Τιμούρ δεν είναι ούτε Θεός, ούτε Μεσσίας, ούτε ο καλύτερος προπονητής του κόσμου. Ενδεχομένως όμως να είναι ο καταλληλότερος άνθρωπος αυτήν τη στιγμή. Στο κάτω-κάτω, πόσο χειρότερα μπορεί να παν τα πράγματα; Από το Μάη του 2008 που έφυγε, πέρασαν (πόσοι; ) μπορεί και 30 προπονητές από την ΑΝΟ. Μηδέν εις το πηλίκο. Ας του δώσουμε επομένως την ευκαιρία. Αν πετύχει θα είναι προς όφελος και των 2 πλευρών, αν όχι θα μας φύγει μια και καλή το απωθημένο. Ενδόμυχα πιστεύω όμως ότι δεν θα αποτύχει..

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *