Οι “Σωτήρες” του Έθνους εν δράσει (προσωπική εμπειρία)

Ήταν Μάρτιος του 2001. Φοιτητικές εκλογές στο Πανεπιστήμιο Κύπρου. Υποτίθεται μία γιορτή της Δημοκρατίας. Ολοκληρώνεται η καταμέτρηση και προκύπτει ότι η φοιτητική παράταξη της οποίας έτυχε να ήμουν Πρόεδρος (ΔΚΚΦ Αγώνας) κατέγραψε σημαντική άνοδο στα ποσοστά της και για πρώτη φορά εξήλθε 3η δύναμη με 12,5%. Χαρές και πανηγύρια όσοι ήμασταν εκεί, Κύπριοι και Ελλαδίτες φοιτητές της ΠΑΣΠ μαζί, σύνολο καμιά 20αριά άτομα, στην πλειοψηφία τους μάλιστα κοπέλες.

Σε κάποια στιγμή, ενώ άρχισαν τα γλέντια και τα τραγούδια, συνειδητοποιούμε ότι έχουν μαζευτεί καμιά εκατοστή “παλικάρια”, εξωπανεπιστημιακοί, με μαύρα ρούχα, κράνη, γκλομπς και σιδερολοστούς, με σύμβολα του Γρίβα, ελληνικές σημαίες, σβάστικες και τα γνωστά. Μας πλησιάζει ένας από αυτούς και μας λέει “Γιατί δεν στέκεστε προσοχή; Δεν βλέπετε ότι ψάλλουμε τον Εθνικό Ύμνο”; Να σημειωθεί ότι 1ον ούτε που τους προσέξαμε τί έκαναν και 2ον τον Εθνικό Ύμνο τον έψαλλαν με τα χέρια υψωμένα σε ναζιστικό χαιρετισμό, όπως ακριβώς οι κύριοι της φωτογραφίας!

Και τότε μια δικιά μας κοπέλα του απαντά “Δεν θα πάρουμε την άδεια σου τί θα κάνουμε”. Αυτό ήταν! Εν ριπή οφθαλμού, ολόκληρος ο όχλος των φασιστοειδών μας επιτέθηκε με όλα τα διαθέσιμα όπλα, κτυπώντας στα τυφλά όποιον έβρισκαν μπροστά τους, ακόμη και κοπέλες. Τα έκαναν γης μαδιαμ, έσπασαν τζάμια, καρέκλες, αυτοκίνητα και εξαφανίστηκαν. Ένα δικό μας παιδί πήγε στο νοσοκομείο σοβαρά τραυματισμένος, ενώ άλλοι γλύτωσαν ευτυχώς με ελαφρύτερα τραύματα, χάρη στη συμπαράσταση και από φίλους άλλων παρατάξεων.

Πήγαμε για κατάθεση στην Αστυνομία μετά, έγιναν καταγγελίες κλπ, αλλά προφανώς η υπόθεση κατέληξε στα ανεξιχνίαστα. Τα “παλληκάρια” αυτά που έδερναν αδιακρίτως και έκαναν ό,τι έκαναν εκείνο το βράδυ είναι τα ίδια ακριβώς που έκαναν παρόμοια σε ουκ ολίγες παρόμοιες περιπτώσεις έκτοτε. Είναι τα ίδια που θεωρούν τους εαυτούς τους υπερέλληνες, που αυτοχρίζονται ως τιμωροί ή προστάτες του Έθνους. Είναι οι ίδιοι που αλωνίζουν σε συγκεκριμένους Συνδέσμους Φιλάθλων, είναι οι ίδιοι που στελεχώνουν συγκεκριμένο πολιτικό χώρο.

Επομένως, εσύ αγαπητέ συμπολίτη που σκέφτεσαι να τους ψηφίσεις επειδή “Όλοι οι άλλοι είναι κλέφτες” ή επειδή “Βαρέθηκες το πολιτικό σύστημα“, καλό θα ήταν να κάνεις δεύτερες σκέψεις πριν το πράξεις. Δεν μπορεί να μπαίνουν στο ίδιο καλάθι όσοι διαπράττουν μεν σφάλματα στο πλαίσιο όμως της Δημοκρατίας, με αυτούς που ονειρεύονται την κατάλυσή της!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *