Οι υπαίτιοι για πιθανή εκλογή του ΕΛΑΜ

Όπως όλες οι δημοσκοπήσεις δείχνουν ως τώρα, η 6η έδρα θα καταληφθεί είτε από το ΕΛΑΜ, είτε από την ΕΔΕΚ, είτε από τη συνεργασία Συμμαχίας – Οικολόγων. Οι διαφορές μεταξύ των 3 συνδυασμών φαίνεται ότι είναι μικρές και με δεδομένο το μεγάλο ποσοστό αναποφάσιστων σίγουρα και ανατρέψιμες.
Αυτό τι σημαίνει; Επιβεβαιώνεται πανηγυρικά ότι αν είχε επιτευχθεί συνεργασία μεταξύ ΕΔΕΚ-Οικολόγων όπως το 2014 (γιατί όχι ακόμη και με τη Συμμαχία), αυτή τη στιγμή η 6η έδρα θα ήταν 100% δική τους και το ΕΛΑΜ δεν θα είχε καμία απολύτως πιθανότητα. Το μόνο ερώτημα που θα έμελλε να απαντηθεί, θα ήταν το ποιος από τους 6 υποψηφίους του κοινού συνδυασμού θα έβγαινε πρώτος.
Αντιθέτως, με το σκηνικό όπως έχει διαμορφωθεί, το ΕΛΑΜ όχι μόνο έχει αυξημένες πιθανότητες να κερδίσει την έδρα, αλλά ίσως να είναι και το πρώτο φαβορί. Αν τελικά καταλήξει η 6η έδρα στο ΕΛΑΜ, ακεραία την ευθύνη για το ότι η χώρα μας θα εκπροσωπείται στην Ευρωβουλή από ένα φασιστικό μόρφωμα θα φέρουν εκείνοι οι οποίοι όχι μόνο δεν βοήθησαν στο να επιτευχθεί συνεργασία ΕΔΕΚ-Οικολόγων, αλλά τορπίλλισαν κάθε δυνατή προσπάθεια.
Και προφανώς οι ευθύνες αγγίζουν τα υψηλότερα δώματα. Ήταν τουλάχιστον κωμικές οι δικαιολογίες που προβλήθηκαν για μη συνεργασία ΕΔΕΚ-Οικολόγων. Ασφαλώς βέβαια, τα πάντα κρίνονται εκ του αποτελέσματος, ως εκ τούτου θα πρέπει να περιμένουμε ακόμη 2 βδομάδες και μακάρι η έδρα να καταλήξει σε κόμμα του δημοκρατικού τόξου.
Για ποιο λόγο όμως να υπάρχει τέτοιο ρίσκο; Γιατί να μην κλείδωνε με σιγουριά η έδρα και να έκλεινε οριστικά η πόρτα της Ευρώπης για το ΕΛΑΜ; Δεν ενοχλούνται κάποιοι (που τώρα θυμήθηκαν να υψώσουν τους τόνους της αντιπαράθεσης με το ΕΛΑΜ) από την πιθανότητα η χώρα μας να εκλέξει έναν υμνητή του Χίτλερ εξαιτίας τους; Έχουν άραγε απάντηση;

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *