Η επιλογή μου: Δημήτρης Παπαδάκης. Καθαρές κουβέντες!

Έφτασαν αισίως και οι Ευρωεκλογές στο τέλος τους. Αύριο ψηφίζουμε. Και ψηφίζουμε όχι για να πάει καλά το κόμμα μας (δεν είναι ποδοσφαιρικό πρωτάθλημα), ούτε για να πανηγυρίσουμε ποσοστά ή ποιες σημαίες θα ανεμίζουν το βράδυ μπροστά στις κάμερες. Ψηφίζουμε για να στείλουμε να μας αντιπροσωπεύσουν στην Ευρώπη 6 άνθρωποι. 6 ανάμεσα σε 751. Σταγόνα στο ωκεανό; Μπορεί. Μπορούν να πετύχουν πράγματα; Σαφώς, νοουμένου όμως ότι πληρούν κάποια ελάχιστα βασικά χαρακτηριστικά.

Κατά τη γνώμη μου, ένας σωστός Ευρωβουλευτής πρέπει απαραίτητα να είναι:

 • Ευρωπαϊστής
 • Γνώστης του τρόπου λειτουργίας των οργάνων της ΕΕ
 • Έντιμος
 • Διεκδικητικός
 • Μαχητικός
 • Δημοκράτης
 • Να έχει διασυνδέσεις
 • Να μπορεί να δικτυωθεί στην ομάδα του
 • Να μην είναι μονοθεματικός κ.α.

Προσωπικά, δεν με ενδιαφέρει καθόλου αν ένας υποψήφιος είναι όμορφος στο γυαλί ή πόσα παιδιά έχει, αν κάνει φιλανθρωπικό έργο ή αν πηγαίνει Εκκλησία κάθε Κυριακή, αν είναι Τουρκοκύπριος ή Ελληνοκύπριος, αν είναι επώνυμος ή ανώνυμος, αν είναι ακαδημαϊκός ή αν κάνει extreme sports. Με ενδιαφέρει να μπορεί στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο να μπορεί να μας βγάλει ασπροπρόσωπους και να εργαστεί σκληρά προς όφελος του τόπου μας.

Από την προσωπική μου επαφή μαζί του, μία τέτοια περίπτωση που πληροί όλα τα πιο πάνω είναι ο Δημήτρης Παπαδάκης. Ο οποίος όχι μόνο διαθέτει εκείνα τα εχέγγυα που απαιτούνται για να έχει μια επιτυχή παρουσία στο Ευρωκοινοβούλιο, αλλά έχει και ένα βασικό πρόσθετο προσόν: διαθέτει την απαιτούμενη εμπειρία. Ήδη από την πρώτη του θητεία, ο Δημήτρης έχει αποδείξει ότι μπορεί να φέρει σε πέρας δύσκολες αποστολές (π.χ. γνωμοδότηση για τη μετανάστευση και την αντιμετώπιση της ανθρωπιστικής κρίσης), αλλά και να συγκεντρώσει πολύ θετικά σχόλια από σωρεία συναδέλφων του.

Παρότι προσωπικά διατηρώ ορισμένες σοβαρές διαφωνίες με το κόμμα της ΕΔΕΚ, εντούτοις τάσσομαι στο πλευρό του Δημήτρη για 3 βασικούς λόγους:

 1. Διότι ο πολιτικός Δημήτρης Παπαδάκης είναι ικανός, οξυδερκής, εργατικός κι επαναστάτης, τηρώντας όμως σαφείς αποστάσεις από λαϊκισμούς και παρωχολογία,
 2. Διότι ο άνθρωπος Δημήτρης Παπαδάκης είναι καθαρός σαν κρύσταλλο, δίκαιος, ευθύς, ντόμπρος που μπορεί να σε κοιτάζει στα μάτια και να ξέρεις ότι σου λέει αλήθειες,
 3. Διότι ο φίλος Δημήτρης Παπαδάκης δεν θα σου χαϊδέψει τ’ αυτιά, θα σταθεί δίπλα σου μέχρι το τέλος ανεξαρτήτως κόστους, ακόμη κι αν διαφωνεί μ’ αυτό που λες.

Ο Δημήτρης Παπαδάκης στα πρώτα 5 χρόνια της παρουσίας του στο ΕΚ παρήγαγε έργο. Τυχόν μη επανεκλογή του θα είναι απώλεια πρώτα και κύρια για την Κύπρο. Αξιόλογοι υποψήφιοι υπάρχουν σε όλα τα κόμματα (πλην ΕΛΑΜ). Αν είχαμε την οριζόντια ψηφοφορία, προσωπικά δεν θα δίσταζα να στηρίξω διάφορες αξιόλογες περιπτώσεις από διαφορετικά κόμματα. Δεδομένου όμως ότι προς το παρόν δυστυχώς πρέπει να αρκεστούμε σε ένα, με όλη τη δύναμη της ψυχής μου εύχομαι κάθε επιτυχία στον Δημήτρη Παπαδάκη. Τόσο για να κλείσει η πόρτα της Ευρώπης σε μια ακραία αντιευρωπαϊκή φωνή ρατσισμού και μισαλλοδοξίας, αλλά και για να συνεχίσει να έχει η Κύπρος έναν σοβαρό, δυναμικό και δημοκράτη εκπρόσωπο στη 2η μεγαλύτερη ομάδα του ΕΚ, τους Σοσιαλιστές & Δημοκράτες. Καλή επιτυχία φίλε μου!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *