Τα πιστεύω μου

Είμαι πολιτικό ον και θεωρώ ότι τα πάντα στη ζωή μας έχουν πολιτική χροιά. Με ενοχλεί αυτός που δεν ενδιαφέρεται καθόλου για τα κοινά, αλλά ξέρει μόνο να ασκεί την εύκολη κριτική του Facebook. Με εξοργίζει η αδικία και είμαι υπέρ της δυναμικής διαμαρτυρίας. Από τα φοιτητικά μου χρόνια θυμάμαι τον εαυτό μου στους δρόμους, στις αντικατοχικές, στην πρεσβεία των ΗΠΑ, στο Προεδρικό, στο Μαρί, στη Βουλή, στο Υπουργείο Οικονομικών, στο Σπίτι της Ευρώπης.

Ο Μαχάτμα Γκάντι είχε πει κάποτε “Γίνε εσύ η αλλαγή που θέλεις να δεις στον κόσμο“. Και είχε απόλυτο δίκιο. Ομοίως και οι Αδελφοί Κατσιμίχα με το “O κόσμος δεν αλλάζει με κουβέντες, δεν άλλαξε ποτέ με προσευχές“. Αν δεν σηκωθείς από τον καναπέ σου αγαπητέ συμπολίτη, μην αναμένεις ότι κάποιος άλλος θα πάρει στους ώμους του αυτό που εσύ ζητάς.

Οι αρχές της Ελευθερίας, της Δημοκρατίας, της Κοινωνικής Δικαιοσύνης είναι τα βασικότερα θεμέλια του δημοκρατικού σοσιαλισμού τον οποίον και ασπάζομαι. Δεν είμαι προσωπολάτρης, ούτε πιστεύω σε Μεσσίες ή μαγικές λύσεις. Οι λύσεις στα προβλήματα της καθημερινότητας που θα κάνουν καλύτερη τη ζωή του πολίτη είναι καθαρά πολιτικές. Επομένως είναι στα χέρια όλων μας να κάνουμε τις σωστές επιλογές την ώρα της κάλπης, επιβραβεύοντας την εντιμότητα, το ήθος, τη συνέπεια και την αξιοπιστία και τιμωρώντας τη διαπλοκή, το ψέμα, τη διαφθορά και την απάτη.