Γιατί ΔΕΝ θα πάω στην εκδήλωση

Όπως όλοι οι ευσυνείδητοι πολίτες κι εγώ είμαι αγανακτισμένος με τη διαφθορά που υπάρχει στον τόπο μας. Κι εγώ είμαι θυμωμένος με το πολιτικό μας σύστημα. Κι εγώ θα ήθελα να μην υπήρχε αυτή η τεράστια διαπλοκή που κάνει τη χώρα μας ρεζίλι διεθνώς. Δεν είναι μόνο οι “Ως Δαμέ” που έχουν την αποκλειστικοτητα. Παρόλ’ αυτά, δεν θέλω και δεν πρόκειται να παραβρεθώ στην εκδήλωση τους για μια σειρά από πολύ συγκεκριμένους λόγους:

 1. Η εκδήλωση (καλώς ή κακώς) θα είναι παράνομη και δεν συνηθίζω να λαμβάνω μέρος σε παράνομες συνάξεις.
 2. Έχουμε πανδημία. Όσο και να δηλώνουν ότι λαμβάνουν μέτρα, το να βρεθείς στο ίδιο μέρος με πολύ κόσμο, δεν θεωρώ ότι συμβάλλει στην παρεμπόδιση της διασποράς.
 3. Δεν μπορώ να βρεθώ στο ίδιο χαράκωμα με άτομα που άλλα έλεγαν χθες και άλλα σήμερα για το ίδιο θέμα. Το Νοέμβριο καλούσαν την Αστυνομία να παρέμβει και να απαγορεύσει εκδήλωση στη Λεμεσό, το Φεβρουάριο ζητούν από την ίδια Αστυνομία να μην είναι καν παρούσα στη δική τους.
 4. Δεν μπορώ να βρεθώ στο ίδιο χαρακωμα με άτομα τα οποία τον περασμένο Σεπτέμβριο ζητούσαν από την Αστυνομία να μην επιτρέψει την εκδήλωση των μοτοσυκλετιστών στη Δερύνεια γιατί φοβόντουσαν επεισόδια, ενώ ήξεραν πολύ καλά ότι στις πορείες των μοτοσυκλετιστών ουδέποτε συνέβη το παραμικρό. Δεν μπορώ να πω το ίδιο για τις δικές τους.
 5. Με τα συγκεκριμένα άτομα με χωρίζει χάος στο κυπριακό. Θα μου πεις τι σχέση έχει αυτό; Θεωρητικά καμία, έλα όμως που οι ίδιοι βγάζουν όλο το διζωνικο-ανανικό προφίλ τους φάτσα-κάρτα στις εκδηλώσεις τους! Με άτομα τα οποία πριν 1 χρόνο έδειραν στρατιώτη στη Λήδρας για να παν βόλτα στα κατεχόμενα, δεν έχω και δεν θέλω να έχω απολύτως καμία σχέση.
 6. Δεν μπορώ να συμπορευθώ με άτομα τα οποία ενώ το παίζουν δήθεν ακομμάτιστοι, εντούτοις όλοι γνωρίζουμε τίνος κόμματος τα συμφέροντα εξυπηρετούν. Η συντριπτική πλειοψηφία των διοργανωτών είναι θυγατρικές του ΑΚΕΛ. Δεν είναι κακό να υποστηρίζει κανείς ένα Κόμμα, να έχει το θάρρος όμως να το λέει ευθέως, όχι να το καμουφλάρει για να τραβάει κόσμο.
 7. Τον Ιούλιο του 2011, η ίδια Αστυνομία που σήμερα βρίσκεται στο στόχαστρο αυτών που διαμαρτύρονται, τότε “υπερασπιζόταν τη Δημοκρατία” (έτσι δεν μας έλεγαν;). Σήμερα έγινε κακιά και όργανο καταπίεσης. Βρε πως αλλάζουν οι καιροί. Φταίει όμως και η ηγεσία της ίδιας που άγεται και φέρεται από την εκάστοτε εξουσία.
 8. Και τέλος, δεν θεωρώ επαναστάτη κάποιον ο οποίος πετάει πέτρες, βρίζει, χειρονομεί και κάνει ό,τι ασχήμια του κατέβει στο κεφάλι. Όποιος θέλει να διαμαρτυρηθεί μπορεί να το κάνει ειρηνικά και κόσμια. Το ότι φόρεσε κάποιος την ταμπέλα του antifa δεν του δίνει το δικαίωμα να κάνει ό,τι του καπνίσει. Πολλές φορές τα 2 άκρα έχουν περισσότερα κοινά από ότι νομίζουν.
 9. Και ένα τελευταίο: ναι είναι καλές οι συγκεντρώσεις, οι διαμαρτυρίες κλπ. Επί της ουσίας όμως, πέραν του στιγμιαίου επικοινωνιακού κέρδους, δεν έχουν και τόσο αληθινή αξία αν δεν συνοδεύονται από ανάλογες πολιτικές πράξεις. Αν θέλουν οι Ως Δαμέ ή όποιοι άλλοι θα πάνε μεθαύριο να δουν πραγματική αλλαγή στον τόπο τους, ο Μάης είναι κοντά..

  Υ.Σ.: Κόμματα που έσπευσαν εντελώς λαϊκίστικα να αξιοποιήσουν τη συγκυρία δηλώνοντας συμμετοχή στην εκδήλωση, από μένα έχουν φάει Χ!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s