ΕΜΒΟΛΙΟ: δικαίωμα ή υποχρέωση;

Δεν θέλεις να το βάλεις φίλε μου; Με γεια σου, με χαρά σου. Αν και θεωρώ σούπερ εγωιστικό να λες ότι δεν θέλεις να γίνεις “πειραματόζωο” (ενώ την ίδια στιγμή από μέσα σου λες ας γίνουν όλοι οι άλλοι και άμα δω ότι είναι όλα καλά, τότε το βάζω κι εγώ), παρόλ’ αυτά σέβομαι την απόφασή σου. Αν και θεωρώ εντελώς εκτός πραγματικότητας να πιστεύεις ότι όλα αυτά γίνονται για να μας στερήσουν δικαιώματα, να μας ελέγχουν, να μας βάλουν τσιπ, πατατάκια ή δεν ξέρω και γω τι άλλο και ΟΧΙ ΕΠΕΙΔΗ ΕΧΟΥΜΕ ΠΑΝΔΗΜΙΑ, εντούτοις εξακολουθώ να σέβομαι την απόφασή σου. Αν και θεωρώ εντελώς κουφό εν έτει 2021 να πρέπει να κάνουμε συζήτηση για το αν χρειάζονται ή όχι τα εμβόλια, τη στιγμή που εξάλειψαν ένα σωρό ασθένειες που θέρισαν εκατομμύρια κόσμο, ας πούμε ότι το σέβομαι κι αυτό.

Θα μου πεις, καλά εσύ βάζεις το χέρι σου στη φωτιά ότι θα είναι όλα καλά με το εμβόλιο; Η απάντηση είναι απλή: εσύ όταν παίρνεις ένα παυσίπονο, ένα σιρόπι για το βήχα, ένα οποιοδήποτε φάρμακο σου εισηγηθεί ο γιατρός σου, ξέρεις από πριν τί περιέχει ή ότι δεν θα έχει καμία παρενέργεια πάνω σου; Όχι φυσικά. Το παίρνεις όμως! Γιατί; Γιατί έχεις εμπιστοσύνη στην επιστήμη (δηλ. το γιατρό σου και τη φαρμακοβιομηχανία που έφτιαξε το φάρμακο σου). Είναι τόσο απλά τα πράγματα. Υπάρχει πρόβλημα, πας στο γιατρό, κάνει διάγνωση, σου δίνει συνταγή και (συνήθως) το πρόβλημα λύνεται.

Ασφαλώς και υπάρχουν συμφέροντα από πίσω, δεν είσαι ο μόνος πάνσοφος σ’ αυτή τη γη ξέρεις. Ε και; Αν δεν υπήρχαν, θα το έβαζες; Τι αλλάζει αυτό σε σχέση με το αν πρέπει να πάρεις ή όχι το εμβόλιο; Είναι σαν να σου λένε ότι πρέπει να πληρώσεις το πρόστιμο που σε έγραψε ο Αστυνομικός επειδή έτρεχες κι εσύ τους απαντάς ότι “ναι, αλλά έχει διαφθορά στο Αστυνομικό Σώμα”! Ό,τι να ‘ναι..

Στο τέλος της ημέρας φίλε μου, θέλεις βάλ’ το, θέλεις μην το βάλεις. Το ότι δεν βάζεις κι εσύ ένα χεράκι να τελειώνουμε μια ώρα αρχίτερα από αυτή την ιστορία που μας έχει γονατίσει όλους ή το ότι δεν προτείνεις ΑΠΟΛΥΤΩΣ ΤΙΠΟΤΑ για το πώς θα βγούμε από το αδιέξοδο, δεν ξέρω πόσο σε τιμά. Επίσης, το ότι θα συνεχίζεις να διασπείρεις τον ιό επειδή έτσι σου είπε ότι είναι το σωστό ο τάδε κομπογιαννίτης, ή έτσι άκουσες τον τάδε κουτσομπόλη του χωριού ή ετσι έγραψε ο τάδε ίνφλουενσερ του Instagram με I.Q. ραδικιού, δεν πειράζει είναι δικαίωμά σου.

Είναι κι εμάς όμως δικαίωμά μας να σας πούμε “άντε γεια”. Μείνετε μόνοι σας σ’ ένα ερημονήσι, να κολλήσετε ο ένας τον άλλο και μετά να περιμένετε να σας σώσει ένα θαύμα κάποιου Αγίου ή φάτε χόρτα της φύσης να σας περάσει. Αφού δεν θέλετε εμβόλιο, όπως δεν θέλετε ούτε τη μάσκα, ούτε τα rapid-test, ούτε το coronapass, ούτε κάτι άλλο γενικώς, κάτσετε σπίτι σας σε ισόβιο lockdown μέχρι να σας έρθει η φώτιση του Αγίου Πνεύματος. Ένα κι ένα κάνουν δύο..

Υ.Γ.: Τα δημοκρατικά μου αισθήματα έχουν αρχίσει να μειώνονται δραματικά. Αν σε κάποιους δεν αρέσει το ποστ μου, ας με κάνουν unfriend, block κλπ. Δεν θα στεναχωρηθώ ιδιαίτερα. Επίσης, δεν συνηθίζω να απαντώ σε ηλίθιους ή σε επιχειρήματα τύπου “δεν θα μας πείτε εσείς τι θα κάνουμε” ή “μας πνίγετε την ελευθερία μας”. Βαριέμαι αφόρητα..

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s