Γιατί πρέπει να ξέρουμε αγγλικά για να παραγγείλουμε στην Κύπρο;

Αυτό που έρχεται το γκαρσόνι για να παραγγείλεις στην Κύπρο και τις πλείστες φορές για να παραγγείλεις πρέπει να συνεννοηθείς στα αγγλικά (ειδικά στις τουριστικές περιοχές), προσωπικά με ενοχλεί. Το ίδιο και όταν παίρνεις τηλέφωνο για να κάνεις κράτηση σε ένα εστιατόριο ή ένα ξενοδοχείο και σου βγαίνει μη ελληνόφωνος.

Δεν έχω απολύτως κανένα πρόβλημα να εργοδοτούνται αλλοδαποί, προς Θεού. Βάλτε τους όμως να ξέρουν 2 ελληνικά να συνεννοηθούμε βρε παιδιά! Ή βάλτε τους σε πόστα που δεν χρειάζεται να εξυπηρετήσουν κοινό.

Στην Ελλάδα έχουμε πάει σε άπειρα καφέ κι εστιατόρια και πάντα μα πάντα τα γκαρσόνια ήταν Έλληνες ή (πιο σπάνια) ξένοι που μιλούσαν όμως πολύ καλά ελληνικά. Δεν υπάρχει περίπτωση να πάει Έλληνας πελάτης και να πρέπει να παραγγείλει στα εγγλέζικα! Μόνο σε καμιά Μύκονο ξέρω γω. Επαναλαμβάνω για να μην παρεξηγηθώ: καμία απολύτως ένσταση να εργοδοτούνται άτομα από άλλες χώρες. Μακριά από μένα η όποια ρατσιστική αντίληψη.

Δεν είναι υποχρεωμένος όμως ο πελάτης να πρέπει να ξέρει αγγλικά ή παντομίμα για να συνεννοηθεί στο τι θα παραγγείλει ΣΤΗ ΧΩΡΑ ΤΟΥ!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s