Ένας χρόνος χωρίς τσιγάρο!

Κι έτσι απλά χωρίς να το πάρουμε χαμπάρι, πέρασε ήδη ένας χρόνος χωρίς τσιγάρο (ούτε καν μία τζούρα). Στην αρχή νόμιζα ότι θα ήταν δύσκολο. Τελικά όλα στο μυαλό είναι. Η μόνη “δυσκολία” ήταν να να αλλάξω κάποιες συνήθειες που ήταν συνδεδεμένες με το κάπνισμα. Μετά τις πρώτες 2 εβδομάδες, ξεπεράστηκε κι αυτό.

Πάντως, την ίδια μέρα που έκοψα το κάπνισμα πέρσι, κατέβασα και μία εφαρμογή στο κινητό μου, σύμφωνα με την οποία μέσα σε αυτόν τον 1 χρόνο:

✅ΔΕΝ κάπνισα 2920 τσιγάρα,
✅εξοικονόμησα €1145,
✅κέρδισα 17 μέρες και 18 ώρες (που θα έχανα αν κάπνιζα) και
✅η καρδιά μου επανήλθε στο 91,5% της φυσιολογικής λειτουργίας της!

Απίστευτο, ε; Εννοείται ότι πλέον δεν μυρίζουν τα ρούχα, τα μαλλιά κι η ανάσα μου, δεν κιτρινίζουν τα δάκτυλα, τα νύχια και τα δόντια μου και δεν χάνω άσκοπο χρόνο για να βγω να καπνίσω στη δουλειά ή στο σπίτι. Βέβαια, πολύ πιο σημαντικό το ότι έχουν βελτιωθεί κατακόρυφα οι αντοχές μου (το εντοπίζω πιο έντονα στο μπάσκετ που παίζω σε σύγκριση με παλιότερα) κι έχουν μειωθεί σημαντικά οι ημικρανίες μου.

Όσοι το σκέφτεστε παιδιά, κάντε το! Το τσιγάρο δεν προσφέρει απολύτως τίποτε παρά μόνο χάσιμο χρόνου, λεφτών και (κυρίως) της υγείας μας. Όλα μια ιδέα είναι. Αξίζει τον κόπο, πιστέψτε με..

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s