Το δις εξαμαρτείν ουκ ανδρός σοφού κ. Πρόεδρε

Η πρώτη πράξη της παρούσας Κυβέρνησης (και κορυφαία όπως έλεγε προεκλογικά ο νυν ΠτΔ) ήταν ο διορισμός του νέου Υπουργικού Συμβουλίου. Παρότι το συγκεκριμένο εμπόδιο ουσιαστικά ο Νίκος Χριστοδουλίδης το πέρασε κάτω από τον πήχυ, τον οποίο ο ίδιος είχε θέσει προεκλογικά πολύ ψηλά, εντούτοις η πλειοψηφία της κοινής γνώμης είπε “οκ δεν πειράζει, συνάντησε δυσκολίες, υπήρχε απειρία, τον πίεσαν τα κόμματα” κλπ.

Ενά μήνα μετά ήρθε η 2η απογοήτευση με τον διορισμό στην Επιτροπή Δημόσιας Υπηρεσίας ατόμου με πτυχίο αμφιβόλου προέλευσης και εγκυρότητας, γεγονός που οδήγησε το εν λόγω Μέλος της ΕΔΥ σε παραίτηση, πριν καν προλάβει καλά-καλά να καθίσει στη θέση που διορίστηκε. Ακόμη και αν σ’ αυτή την περίπτωση ενδεχομένως να ισχυριστεί κάποιος ότι δεν είναι αρμοδιότητα ενός Προέδρου της Δημοκρατίας να ελέγχει τα πτυχία του κάθε πολιτειακού αξιωματούχου, εντούτοις δεν παύει από το να έγινε κι εδώ ένας επιπόλαιος χειρισμός, ο οποίος διορθώθηκε κυρίως λόγω της θύελλας αντιδράσεων που προκλήθηκε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Και ενώ όλα έδειχναν ότι η Κυβέρνηση έμαθε από τα λάθη της και πλέον θα προχωρούσε σε πιο προσεγμένες επιλογές, ήρθε ο επίμαχος διορισμός της 19χρονης κοπέλας στη θέση της Συμβούλου του Υφυπουργού Τουρισμού για να άρει κάθε αμφιβολία. Η νέα γκάφα ολκής, όσο και αν επιχειρήθηκε να πέσει (κι αυτή) στα μαλακά και να δικαιολογηθεί με επιχειρήματα τύπου “δεν είναι αυτό που νομίζετε” ή “πώς κάνετε έτσι; οι άλλοι έκαναν χειρότερα” δεν μπορεί να δικαιολογηθεί με τίποτα. Το να διορίζεις ένα 19χρονο κορίτσι να συμβουλεύει έναν ολόκληρο Υφυπουργό είναι σαν να βάζει μια δασκάλα της Α’ Δημοτικού έναν μαθητή της να κάνει μάθημα στους υπόλοιπους!

Ούτε γνωρίζω την κοπέλα, ούτε αμφισβητώ ότι μπορεί να είναι το πιο πολυτάλαντο κορίτσι του κόσμου. Παραμένει όμως ένα απλό κορίτσι 19 χρονών ΧΩΡΙΣ ΠΡΟΣΟΝΤΑ, το οποίο “συμπτωματικά” ήταν και στο επιτελείο Χριστοδουλίδη. Τελεία και παύλα. Κανονικά ο διορισμός θα έπρεπε ήδη να είχε ανασταλεί (τώρα μαθαίνουμε ότι δεν ενδιαφέρεται λέει για τη θέση!) και ο Υφυπουργός που της προσέφερε τη θέση θα έπρεπε να θέσει την παραίτησή του στη διάθεσή του Προέδρου. Υπάρχουν χιλιάδες άλλοι προσοντούχοι νέοι εκεί έξω που θα μπορούσαν κάλλιστα να καταλάβουν τη συγκεκριμένη θέση.

Και όχι δεν είναι θέμα κανιβαλισμού. Τον όποιο κανιβαλισμό, που σίγουρα κάποιοι έσπευσαν κακώς να κάνουν, τον εξέθρεψε η παιδαριώδης απόφαση διορισμού στην εν λόγω θέση μίας κοπέλας που τελείωσε το Λύκειο προχθές! Κανείς δεν θα ενδιαφερόταν για τη συγκεκριμένη κοπέλα αν δεν είχε προκύψει η συγκεκριμένη απόφαση. Οι δε προσπάθειες του ΠτΔ να “συγκαλύψει” και να ρίξει το γεγονός στα μαλακά μόνο απογοήτευση προκαλούν.

Αγαπητέ κ. Χριστοδουλίδη, ο λαός σας εξέλεξε επειδή θεωρητικά θα ερχόσασταν σε ρήξη με το παλαιοκομματικό σύστημα, ότι δεν θα συντηρούσατε φαινόμενα πελατειακών σχέσεων, ότι θα προωθούσατε την διαφάνεια, τη χρηστή διοίκηση και την αξιοκρατία. Ναι έχετε δίκιο όταν λέτε ότι οι προκάτοχοί σας έκαναν τα ίδια και χειρότερα. Πολύ χειρότερα, προσθέτω εγώ. Αυτούς όμως ο λαός τους έστειλε σπίτι τους και σας εξέλεξε εσάς, επειδή ακριβώς θεωρητικά εκφράζατε κάτι το διαφορετικό, κάτι το πιο νέο, το πιο φρέσκο, το πιο καθαρό.

Μέχρι τώρα, λυπάμαι να παρατηρήσω ότι δικαιώνετε πανηγυρικά όσους σας κατηγορούσαν προεκλογικά ότι είστε απλώς η άλλη όψη του ίδιου νομίσματος. Η επιχειρηματολογία του τύπου “ναι αλλά οι προηγούμενοι έκαναν χειρότερα“, δεν μπορεί να την επιστρατεύετε όποτε βρεθείτε στριμωγμένος. Δείξτε ότι έχετε την βούληση και το σθένος να μην ανεχθείτε άλλα παρόμοια φαινόμενα. Η περίοδος χάριτος έχει ουσιαστικά ολοκληρωθεί. Ο λαός δεν θα σας χαρίζεται για πολύ ακόμα, ούτε θα κάνει τα στραβά μάτια επ’ άπειρον..

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s